Eg kjøpte et produkt i dag som inneholdt dekstrose (av hvete), og var litt usikker på om eg kunne spise det, så for sikkerhets skyld gikk eg inn på Norsk Cøliakiforening sine nettsider for å sjekke. (De har nemlig en super oversikt over hvilke varer som er glutenfrie og ikkje). Det viste seg heldigvis at eg kunne spise det eg hadde kjøpt. Er litt nedtur å glemme å sjekke i butikken, og så komme heim og se at eg må finne noen annen mat...
Uansett: Eg kom over et lite innlegg på www.ncf.no av daglig leder for organisasjonen, Dag Arne Syverinsen, som vekket min oppmerksomhet. Noen tror visst at glutenfri diett er noe vi cøliakere velger, (og kunne valgt bort om vi ville)... De kunne ikkje tatt mer feil. Eg skulle gjerne slukt hveteboller, Rett i koppen - supper, kvikk lunsj, billig fast food, spennende eksotisk mat uten ingrediensliste osv, men det kan eg rett og slett ikkje viss eg vil være frisk som en fisk og uten symptomer.
Takk til dere som tørker benken fri for smuler og skyller kjøkkenredskapene i kaldt vann en ekstra gang for sikkerhets skyld, så eg kan føle meg trygg når eg spiser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar